Güney Kafkasya’da Karadeniz’in doğu kıyısında yer alan Gürcistan, Türkiye’nin komşu ülkelerinden biridir. Ülkenin kuzeyinde Rusya, doğusunda Azerbaycan, güneyinde Ermenistan ve güneybatısında Türkiye bulunmaktadır.
Gürcistan’ın yönetim şekli başkanlık sistemi ile yönetilen cumhuriyet rejimidir. İklim tipi ise Karadeniz sahilinde ılık, yarı tropik bir hava hakimdir. Gürcistan’ın doğusuna doğru ilerledikçe iklim karasal iklime doğru ilerler. Sovyetler Birliği’nin dağılması ülke ekonomisini çöküntüye uğratsa da 1995 yılında Türkiye tarafından başlatılan Ekonomik istikrar programları ülke çapında başarıyla uygulanmış ve ekonomi hızlı bir yükseliş göstermiştir. Ekonominin temel taşlarından biri ise tarımdır. Ülkenin 4 milyonu aşan nüfusu ise etnik farklılıklar göstermektedir. Ülke nüfusunun %80’inden fazlasını Gürcüler, Acaralar, Lazlar, Megreller, Svanlar oluşturmaktadır.
Kültür & Eğlence
Gürcistan kültürel aktivitelere oldukça önem veren, güçlü bir edebiyata ve eşsiz bir ulusal kültür anlayışına sahip bir ülkedir.
Kura Nehri’nin etrafına kurulu başkent Tiflis, birçok tarihi ve doğa güzelliğe de ev sahipliği yapmaktadır. Tiflis’te tam olarak 14 tiyatro salonu faaliyet göstermektedir. Tiflis’in Eski Şehir sokaklarında dolaşırken karşınıza çıkacak Gabriadze Tiyatrosu’nda bir sanatsal aktivite programına katılabilirsiniz.
Gürcistan’ın en önemli festivallerinden biri ise her yıl Ekim ayında düzenlenen Tiflis Uluslararası Film Festivalidir. Ülkenin en önemli kültürel aktivitelerinden biri olan Tiflis uluslararası Film Festivali, ülke için önemli festivallerden biridir. Bunların yanı sıra Uluslararası Tiyatro Festivali ve Tiflis Caz Festivali diğer önemli etkinlikler arasında yer alır.