Okyanusya’da yer alan Endonezya, Güney Doğu Asya’nın 17.508 adadan oluşan yaklaşık 250 milyon nüfusu ile dünyanın en kalabalık ülkelerinden bir tanesidir. Ülke ekonomisinin demirbaşlarından biri tarım diğeri ise ülkenin üçte ikisinin ormanlık alan olması sebebiyle orman ürünleridir.
250‘den fazla dilin konuşulduğu Endonezya’da yönetim ise başkanlık sistemine dayalı cumhuriyet rejimidir. Ülke halkının %87 ‘si Müslümanlık inancına mensup iken geri kalan azınlık kısım ise Hristiyanlık, Konfüçyanizm, Budizm ve Putperestlik gibi inançlara sahiptir.
Çok fazla etnik gruba sahip ülke aynı zamanda çok fazla doğal kaynağa da sahiptir. Tropikal iklimin hüküm sürdüğü Endonezya’da ormanlar bölgenin gür ve sık konumlanmış bitki örtüsüdür. Kıyı bölgelerde ise bataklıklara rastlamanız mümkün… Sumatra, Borneo, Cava, Selebes ve Yeni Gine, ülkenin üzerinde bulunduğu adalardan en büyük olanlarıdır. Aynı zamanda Endonezya, Güney Doğu Asya’nın en büyük ekonomiye sahip ülkelerinden biri olup G20 üyesi ülkeler arasındadır.
Ülkenin en önemli eğlence aktivitelerinin başında Garebeg Java Festivali gelir. Festivalde halk her renkten geleneksel kıyafetleriyle, Gamelan müzikleri eşliğinde dans edip, şarkı söylerler. Ülkede Çin Yeni Yılı ise Şubat ayının ilk günü kutlanır ve 15 gün boyunca devam eder.
Endonezya’nın en kapsamlı festivallerinden biri sayılan Pasola Nusa Tenggara’da yüzlerce at binicisi bir araya gelir ve birbirinden güzel şovlar sergilerler. Jakarta Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Java Caz Festivali de her yıl tekrarlanan ve ülke çapında ilgi gören etkinliklerden biridir. Bali’de gerçekleştirilen en büyük Hindu festivali de ülkenin önemli festivallerinden biridir. Nyepi Festivali olarak bilinen bu etkinlikte Hindular yeni yılın gelişini kutlarlar.
Endonezya’da her yıl pek çok festival ve anma günü düzenlenir. Bunlara verilebilecek en doğru örnek ise Buda’nın doğumu ve ölümünün Candi Mensut’ta kutlanmasıdır.