Slovenya Vize Talep Ediyor Mu?
Slovenya, Umuma Mahsus (Bordo) Pasaport sahipleri için vize şartı ararken, Hususi (Yeşil) Pasaport, Hizmet (Gri) ve Diplomatik (Siyah) pasaport sahibi T.C. vatandaşları 180 gün içerisinde 90 gün olacak şekilde gerçekleşen seyahatlerde, vizeden muaftır.
Slovenya Vize Türleri
Slovenya vize türleri, seyahat içeriğine göre şu şekilde sınıflandırılmaktadır:
- Slovenya Aile/Akraba Ziyareti Vizesi
- Slovenya Turistik vize
- Slovenya Ticari Vize
Slovenya Vize Başvurusu Nasıl Gerçekleştirilir?
Slovenya vizesi alacak vatandaşların, öncelikle seyahat amacını belirlemeleri lazımdır. Sonrasında ise talep edilen belgelerle birlikte Ankara Slovenya Cumhuriyeti Büyükelçiliğine veya İstanbul Macaristan Konsolosluğuna müracaat edebilmektedirler. İstanbul’da Slovenya Büyükelçiliği bulunmamaktadır.
Slovenya Vizesi İçin Gerekli Belgeler
- Pasaport (Son 10 yıl içerisinde alınmış, iki sayfası boş ve seyahat bitiş tarihinden itibaren en az 1 yıl daha geçerliliği olmalı)
- Slovenya Vize Başvuru Formu
- 2 adet biyometrik fotoğraf (35x45 ebatlarında arka fon beyaz olacak şekilde)
- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
- Seyahat Sağlık Sigortası (Slovenya sınırları dahilinde olmalıdır)
- Çalışanlar için belgelere ek olarak: Son 3 aylık maaş bordrosu, şirket yazısı (şirketin Slovenya Büyükelçiliğine hitaben yazacağı bildiri), SGK işe giriş belgesi, 4A hizmet dökümü.
Slovenya Vize Başvurusu Ne Zaman Sonuçlanır?
Slovenya vize başvurusu ortalama 15 iş günü içerisinde sonuçlanabilmektedir. Seyahat planını desteklemek adına başvurunun, seyahatten tarihinden en az 1 ay önce yapılması daha iyi olacaktır.
Slovenya Vize Bedeli
- Turistik Vize / 105 Euro
- Ticari Vize / 105 Euro
- Aile Arkadaş Ziyareti Vizesi / 105 Euro
- Kültürel-Sportif Vize / 105 Euro
- Transit Vize / 105 Euro
- Öğrenci Vizesi (90 günden kısa seyahatler için) / 105 Euro
- 6-12 Yaş Arası / 65 Euro
Slovenya’nın Vize Talep Ettiği ve Etmediği Ülkeler
Slovenya’nın uyguladığı AB vize politikasına göre aşağıdaki ülkelerin umuma mahsus pasaport hamilleri, serbest dolaşım hakkına sahiptirler:
- Arnavutluk, Andorra, Antigua ve Barbuda, Arjantin, Avustralya, Bahamalar, Barbados, Bosna-Hersek, Brezilya, Brunei, Kanada, Şili, Kolombiya, Kosta Rika, Dominika, El Salvador, Gürcistan , Grenada, Guatemala, Honduras, Hong Kong, İsrail, Japonya, Kiribati, Makao, Kuzey Makedonya, Malezya, Marshall Adaları, Mauritius, Meksika, Mikronezya Federal Devletleri, Moldova, Monako, Karadağ, Yeni Zelanda, Nikaragua, Palau, Panama, Paraguay, Peru, Saint Kitts ve Nevis, Saint Lucia, Saint Vincent ve Grenadinler, Samoa, San Marino, Sırbistan, Seyşeller, Singapur, Solomon Adaları, Güney Kore, Tayvan, Doğu Timor, Tonga, Trinidad ve Tobago, Tuvalu, Ukrayna, Birleşik Arap Emirlikleri, Amerika Birleşik Devletleri, Uruguay, Vanuatu, Vatikan, Venezuela, İngiliz vatandaşları, Romanya