Merhaba, Size Nasıl
Yardımcı Olabiliriz?
Fixbilet Chevron Right icon SSS Chevron Right icon Vize

Pakistan Vize Kılavuzu: Nasıl Alınır? Vize Bedeli Ne Kadar?

Pakistan Vize Talep Ediyor Mu?

Pakistan’a seyahat edecek Umumi (Bordo) pasaport hamili T.C vatandaşlarında vize talep edilirken; Hususi (Yeşil), Hizmet (Gri) ve Diplomatik (Siyah) pasaport hamili T.C vatandaşları 1 sene içerisinde 90 günlük seyahat kapsamında vizeden muaftır. 90 günü aşmayan seyahatler için vize talep edilmezken 90 günden uzun seyahatlerde pasaport geçerlilik süresi minimum altı ay olan Yeşil, Gri ve Siyah pasaport hamili T.C vatandaşları için de vize talep edilmektedir.

Pakistan Vize Türleri

Pakistan vize içerikleri, seyahat amacına göre şu şekilde sınıflandırılmıştır:

  • Turistik Vize: Bordo pasaport hamili T.C vatandaşlarının, tatil ve kültürel amaçlarla yapılan Pakistan seyahatlerinde alması gereken vize türüdür. Turistik vize başvurusunda, başvuru formu mutlaka İngilizce olarak doldurulmalıdır. Bunun yanı sıra uçak ve otel rezervasyonları da başvuru öncesi yapılmalı, belge olarak diğer evrakların arasına eklenmelidir. Pakistan seyahati için turistik vize alan T.C vatandaşları, Pakistan’da çalışma hakkı bulamamaktadır.
  • Ticari Vize: Pakistan’a yapılacak ticari, fuar, toplantı, seminer, iş görüşmesi amaçlı seyahatlerde ve ticari faaliyetler için alınması gereken vize türüdür. Ticari vize alacaklar için en önemli detay ziyaret edilecek firmadan gelecek kurumsal davetiyedir. Davetiyenin alınmaması halinde bu vize türü alınamamaktadır. Davetiyenin yanı sıra ziyaret edilecek firmanın antetli kâğıda basılmış, kurumsal onaylı ticari vize talep dilekçesi de evrak teslimi sırasında beyan edilmelidir. Ticari vize türü, kısa süreli olduğu için T.C vatandaşlarının Pakistan’da çalışma, iş yeri açma ve iş başvurusu yapma hakkı bulunmamaktadır.
  • Çalışma Vizesi: Pakistan’a çalışma amacıyla seyahat edecek T.C vatandaşlarının başvurması gereken vize türüdür. Çalışma vizesi almak isteyen vatandaşlar da ziyaret edilecek firmadan resmi bir davetiye yazısı almalıdır. Davetiye sahibi firma Pakistan Ticaret Odasına kayıtlı olmalıdır. Aksi halde başvurular kabul edilmemektedir. Başvuru formu İngilizce ya da Türkçe olarak doldurulabilmektedir.
  • Aile Birleşimi ve Aile Ziyareti Vizesi: Pakistan’da ailesi veya akrabası ile yaşamak isteyen veya Pakistan’da yaşayan yakınlarını ziyaret etme amacında olan T.C vatandaşları, bu vize türüne başvurmalıdır. Ziyaret edilecek kişiden gelecek davet mektubu ve yakınlık derecesini tasdik eden noter onayı da talep edilen evraklar arasında yer almaktadır.
  • Gazeteci Vizesi: Pakistan’da gazetecilik yapma amacıyla görevlendirilmiş T.C vatandaşlarının alacağı vize türüdür. Gazeteci vizesine başvuracak gazeteciler basın kartına ve dergi, televizyon, gazeteden gelecek orijinal davet mektubuna sahip olmalıdır.


Pakistan Vize Başvurusu Nasıl Gerçekleştirilir?

Pakistan vize başvuruları, Ankara’daki Pakistan Büyükelçiliğinden veya İstanbul’daki Pakistan Başkonsolosluğundan yapılabilmektedir. Pakistan'a yapılacak seyahat öncesi Hepatit – A ve Tifo aşılarının yapılması T.C Sağlık Bakanlığı tarafınca tavsiye edilmektedir. Tarım amaçlı ziyaretler de Japon Ensefaliti aşısının yapılması öneriler arasındadır.

Pakistan Vizesi İçin Talep Edilen Belgeler

  • Pasaport (Pasaport son on yıl içerisinde alınmış olmalıdır. Buna ek olarak seyahat bitiş tarihinden itibaren en az altı ay geçerlilik süresi ve iki adet boş sayfası bulunmalıdır.)
  • Fotoğraf (En son altı ay önce çekilmiş, 35 * 45 mm ölçülerinde, arka fon beyaz olacak şekilde iki adet biometrik fotoğraf)
  • Davet mektubu (Ticari vize, gazeteci vizesi, çalışma vizesi veya aile birleşimi vizesine başvuracak vatandaşların davet mektubu alması zorunludur. Davet sahibinin kişisel kimlik bilgileri belirtilmiş olmalıdır.
  • Otel ve uçak rezervasyonları
  • Banka hesap dökümü (Başvuru sahibinin seyahat masraflarına yetecek kadar bakiyesi bulunmalıdır. Banka hesap dökümü ıslak imzalı ve kaşeli olacak şekilde imza sirküleriyle birlikte başvuru esnasında beyan edilmelidir. Online olarak alınan dökümler, banka tarafından imzalanıp kaşelenmelidir.)
  • İş yerine ait evraklar (Ticari ve çalışma vizesine başvuracak kişilerin iş yeri belgelerini başvuru esnasında beyan etmesi gerekmektedir. Ticari vize başvurusu için başvuru sahibinden; güncel barkotlu vergi levhası fotokopisi, sahibi veya ortağı olunan şirketin bağlı olduğu odalardan son üç ay içerisinde alınmış ıslak imzalı, kaşeli faaliyet belgesi; sahibi veya ortağı olunan şirket müdürünün noter tasdikli imza sirküleri fotokopisi; firma sahibi ya da ortaklarının Resmî Gazetede yayınlanan Ticaret Sicil Gazetesi sayfası fotokopisi talep edilmektedir.
  • Çalışanlar için ek olarak: Türkiye’de bağlı olunan şirketin faaliyet belgesi sicil gazete, imza sirküleri, vergi levhası

**Vize başvurularıyla ilgili daha detaylı bilgi için, ilgili ülkenin Büyükelçiliklerine, Konsolosluklara veya yetkili vize merkezlerine başvurulmalıdır.

Pakistan Vizesi Kaç İş Gününde Sonuçlanır?

Başvuru sürecinde herhangi bir aksaklık yaşanmadığı sürece Pakistan vizesinin sonuçlanma süresi ortalama 7 iş günüdür. Yaşanacak yoğunluklara ve aksaklıklara karşı, vize başvurusunun, seyahat tarihinden en az 1 ay önce yapılması ve evrakların doğru bir şekilde hazırlanması önerilmektedir.

Pakistan’ın Vize Talep Ettiği ve Etmediği Ülkeler

Pakistan’ın vize muafiyeti uyguladığı beş ülke şu şekildedir:

  • Maldivler (3 aylık konaklama kapsamında)
  • Nepal (1 aylık konaklama kapsamında)
  • Samoa (1 aylık konaklama kapsamında)
  • Tonga
  • Trinidad ve Tobago

Geçerlilik süresi olan Schengen , ABD ve İngiltere vizesi sahibi Türk Cumhuriyeti vatandaşları varışta vize uygulaması ile Pakistan’a seyahat edebilirler.

Pakistan Vize Bedeli

  • 3 Ay /30 Gün / Turistik / Tek Girişli / 170 $
  • 3 Ay / 30 Gün / Ticari / Tek Girişli / 205 $
  • 3 Ay / 30 Gün / Çalışma / Tek Girişli / 205 $
  • 3 Ay / 30 Gün / Özel Ziyaret / Tek / Girişli / 170 $
  • 3 Ay / 30 Gün / Eğitim / Tek Girişli / 170 $
  • 1 Yıl / Ticari / Çok Girişli / 520 $
  • 1 Yıl / Çalışma / Çok Girişli / 520 $
Aradığınızı bulamadınız mı?
Ad Soyad
Email
Telefon Numaranız
Mesajınız