Merhaba, Size Nasıl
Yardımcı Olabiliriz?
Fixbilet Chevron Right icon SSS Chevron Right icon Yolcu

Hamilelikte Uçak Seyahati: Hamileyken Uçağa Yolculuğu Yapılabilir Mi?

Hamile yolcuların havayolu ile seyahat edebilmeleri için havayolu şirketlerinin belirlediği bazı prosedürler bulunmaktadır. Bu prosedürler ise tercih edilen havayolu şirketine göre değişiklik göstermektedir. Hamile yolcuların tercih ettikleri havayolu şirketinin prosedürlerini öğrenmeleri, seyahat planında bir aksaklık yaşanmaması adına oldukça önemli bir noktadır. 

Hamile Yolcular İçin Belirlenen Seyahat Kuralları

Hamile yolcuların seyahat planlarının gerçekleşebilmesi, gebeliğin kaçıncı haftada olduğuna, sağlık durumuna ve beklenen bebek sayısına bağlıdır.

Hamileler 1 ve 27. Haftaları arasında doktor raporu gerektirmeden uçuşlarını yapabilirler. Bu durumda hiçbir havayolu firması hamile yolcudan rapor talep etmez.

Hamilelikte tek bebek bekleniyorsa; 

Onur Air, Atlas Global, THY ve Anadolu Jet firmalarında seyahat edecek olan hamile bireylerin, hamileliklerinin 28. Ve 35. haftaları arasında, doktor raporu talep edilmektedir. Pegasus ve SunExpress gibi havayolu firmaları ise hamileliğin 35. Haftasına kadar doktor raporu talep etmemektedir. Atlas Global prosedürlerine göre ise 28. haftanın bitiminden 35. haftanın sonuna kadar olan gebeliklerde, doktor raporu zorunludur.

36. haftadan itibaren uçuşa hamile yolcu alımı tamamen yasaktır.

Hamilelikte birden fazla bebek bekleniyorsa;

Hamile bir yolcu ikiz veya daha fazla bebek bekliyorsa; Onur Air, Atlas Global, THY ve Anadolu Jet gibi havayolu firmalarında 28.haftadan 31.haftanın sonuna kadar olan gebelikler doktor raporu ile uçuşa kabul edilmektedir. Pegasus ve SunExpress firmaları ise hamileliğin 32. Haftasına kadar doktor raporu ile uçak seyahatine izin vermektedir. 

Hamile yolcular 36.haftadan sonra doktor raporu olsa dahi uçuşa kabul edilmemektedir. Ayrıca hamile bireyler, doktor raporu alırken bazı noktaları göz önünde bulundurmalıdır. Bunlar, raporun ne zaman alındığı ve beklenen bebek sayısıdır. Doktor raporu, uçuştan en fazla bir hafta önce alınmış olmalıdır ve rapor, beklenen bebeğin tekliğine veya çoğulluğuna dair bilgi içermelidir. Ayrıca, onay raporu veren doktorun ismi/ soy ismi, diploma numarası, ıslak imzası, kaşesi ve raporun düzenlendiği tarih de raporda yer almalıdır.

Aradığınızı bulamadınız mı?
Ad Soyad
Email
Telefon Numaranız
Mesajınız