Tüm, Umumi (Bordo) Pasaport, Hususi (Yeşil) Pasaport, Hizmet (Gri) Pasaport ve Diplomatik (Siyah) Pasaport sahibi T.C. vatandaşlarının vize alma zorunluluğu vardır. Bhutan'da Türk Büyükelçiliği bulunmadığı gibi en yakın elçilik de Dakka’dadır (Bangladeş). Türkiye’de de Bhutan Konsolosluğu yer almamaktadır. Bhutan’ı ziyaret etmek isteyen T.C. Vatandaşları için kapı vizesi prosedürü uygulanmaktadır. Talep edilen vize evrakları eksiksiz tamamlanmalı, sınır kapısında yetkililere verilmelidir.
Ülkenin, Ticari, Turistik ve Özel olmak üzere seyahat amacına uygun, üç tane vize türü bulunmaktadır.
Bhutan’a seyahat yapacak TC. Vatandaşları sınırdan Kapı Vizesi başvurusu yapabilmektedir. İlk olarak Bhutan Krallığı Dışişleri Bakanlığından onay gerekmektedir. Ülkenin benimsediği sınırlı turizm siyaseti nedeniyle, Bhutan’da kalınacak her gün için, Bhutan Krallığı tarafından tanınan bir acenteye belirli bir miktar ödeme yapılması gerekmektedir.
Bhutan Ticari Vizesi alabilmek için, seyahat amacını belirten evrakları Bhutan Ticaret Odasına bildirip gerekli yönlendirmelerle vize başvurusunu yapmak gerekmektedir.
Bhutan’a özel amaçlarla gidecek kişilerin vize alabilmesi için, yukarıda yazan gerekli belgeleri hazırlayıp, Bhutan Dışişleri Bakanlığına başvuru yapmaları gerekmektedir. Onay geldikten sonra ise sınır kapısı vize başvurusu yapılarak özel amaçlı vize alınabilir.
Başvuru süreci sorunsuz gittiği taktirde vize 4 iş günü içerisinde çıkabilmektedir. Vize başvurusunun, seyahat gününden 15 gün önce yapılması daha sağlıklıdır.
**Detaylı başvuru ve evrak bilgileri için, ilgili ülkenin Büyükelçiliklerine veya Konsolosluklara başvurulması gerektiği unutulmamalıdır.
Aşağıdaki ülke vatandaşları, 6 ay geçerlilik süresi olan pasaporta sahip olmak şartıyla Bhutan sınırında vize alabilmektedir:
Bhutan tarafından belirlenen seyahat paketi günlük 180 ile 290 USD civarı olabilir. Toplam vize bedeli ise seyahat amacına, tarihine, ziyaretçi sayısına ve konaklama türüne göre değişebilmektedir.